MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Haziran 2011 Salı

YAZ ÇORBASI- SİVAS YÖRESİNE ÖZGÜ


Yaz ayları için harika bir çorba

MALZEMELER:
·         Bir demet pazı
·         Yarım demet maydanoz
·         Yarım demet dereotu
·         1 su bardağı pilavlık bulgur
·         1 kilo yoğurt
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         2 diş sarımsak
·         4 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
Pazılar yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Bir tencereye 3 su bardağı su ve tuz konularak bulgurlar pişirilir. Kıyılmış pazılar ilave edilir ve 5 dakika kadar daha pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Yoğurt bir çırpma teli yardımı ile çırpılır ve içine ezilmiş sarımsaklar ilave edilir. Yoğurt kalan 1 bardak soğuk su ile sulandırılır. Soğumuş olan bulgur karışımı eklenerek karıştırılır.En son incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu katılır. Soğuk servis yapılır. Büyük bir kupa içinde de servis yapıp içine buz atabilirsiniz.
Arzu ederseniz içine haşlanmış nohut, kuru fasulye, mısır da konulabilir.
YEMEĞİN ÖZELLİĞİ:
Yaz çorbası ; Sivas yöresinde yaz aylarında sıklıkla yapılan sofralardan eksik olmayan bir çorbadır.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder