MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

1 Haziran 2011 Çarşamba

TAVADA PİZZA-KOLAY PİZZA


MALZEMELER:
·         1 yumurta
·         1 kahve fincanı yoğurt
·         4-5 kahve fincanı un
·         Yarım paket kabartma tozu
·         Birer tutam tuz ve şeker
ÜSTÜNE:
·         Sosis, sucuk, mantar, kaşar rendesi, zeytin, mısır, yeşilbiber vb.

HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Yağlanmış büyük boy teflon tavaya hamur elle yayılır. Üzerine salça, su, kekik, sarımsak tozundan oluşan sos sürülür. Üzerine istenilen malzemeler yerleştirilir en üste kaşar peyniri rendesi serpilerek tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte 10 – 15 dakika pişirilir. Pişme aşamasında tavanın kapağı açılmamalıdır. Pizzanın üst malzemeleri oluşan buharla piştiğinden kapağın ilk 10 dakika açılmaması önemlidir. Ayrıca ocakta en küçük gözde ve en kısık ayarda pişirilmelidir. Nefis oluyor tavsiye ediyorum...
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

3 yorum:

  1. semra hanımcım hızınıza yetişemiyoruz valla ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Hazır pizza gibi oldu .tşk

    YanıtlaSil