MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

2 Haziran 2011 Perşembe

LİMONLU BİSKÜVİ


MALZEMELER:
·         3 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu
·         70 gram margarin
·         2 adet yumurta
·         1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
·         1 tatlı kaşığı vanilya
·         1 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI:

Kabartma tozu ve un bir kaba elenip ortası havuz şeklinde açılır. Oda sıcaklığında beklemiş margarin, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya ve toz şeker eklenerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında hamur açılır. Bir kalıp yada çay bardağı ile hamurdan şekiller çıkarılır. Yağlanmış tepsiye dizilen bisküviler önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Arzu edilirse hamurun içine dövülmüş fındık eklenerek fındıklı bisküvide yapılabilir.
Arzu edilirse iki bisküvi arasına çokokrem sürülüp birleştirilir. Uçlar tekrar çikolataya daha sonra ezilmiş fıstığa batırılabilir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

1 yorum:

  1. Elinize sağlık tarifler genelde güzel gözüküyor ancak margarinin bir gramı bile sağlığa çok çok çok zararlı. Tavsiyem şu ki, tarifleri sıvı yağ (ayçiçek, zeytinyağı, fındık yağı vs) gibi yağlarla deneyerek geliştirmeniz. Kolay gelsin

    YanıtlaSil