MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

8 Haziran 2011 Çarşamba

KOLAY BÖREK


MALZEMELER:
·         3 adet yufka
·         1 çay bardağı sıvıyağ
·         1 su bardağı süt
·         1 yumurta sarısı

İÇİ İÇİN:
·         250 gram lor peyniri
·         ½ demet maydanoz-ince kıyılmış
·         Sıvıyağ
·         Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:
1.       Yufka tezgâha serilip, üzerine fırça yardımı ile süt ve sıvıyağ sürülür.
2.       Üzerine diğer yufka konulup aynı işlemden geçirilir. Üçüncü yufkada aynı şekil de yağlanır. Üç katlı yufka üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölünür.
3.       Geniş kenarlarına iç malzemesi i konup, rulo şeklinde sarılır. Rulonun ucu ıslatılarak kapatılır.
4.       Üstlerine yumurta sarısı sürülür. Arzu edilirse çörek otu ya da susam serpilir.
5.       Önceden ısıtılmış 220 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.

PÜF NOKTASI:
Pişer pişmez fırından çıkarılmalıdır. Aksi takdirde çıtırlıklarını ve kabarıklıklarını kaybederler.
AFİYET OLSUN
                                                                                                                                                                       Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder